Usile de garaj tip rulou
Usile de garaj tip rulou

Usile de garaj tip rulou sunt usi cu operare verticala, care nu presupun, insa, existenta unui mecanism de operare in interiorul garajului. Acesta se afla intr-o caseta care se monteaza deasupra usii, in interiorul sau in exteriorul constructiei. Ocupa mai putin spatiu decat usile de garaj sectionale, si, cu mult mai putin decat usile de garaj traditionale. Chiar si cu masina parcata in fata usii de garaj, aceasta este operabila.

     Montajul trebuie sa tina seama de diametrul rolei. Usile de garaj tip rulou, confectionate din aluminiu, pot sa aiba role cu un diametru de 300-350 mm, in vreme ce, pentru usile de garaj gen cortina, cu foaie simpla sau la cele din otel galvanizat, diametrul rolei poate fi, in medie, de 420 mm.
     Usile de garaj tip rulou prezinta cea mai mare diversitate, din punctul de vedere al posibilitatilor de instalare, al dimensiunilor si formelor garajelor. Acest tip de usi de garaj exista pe piata fie in forma de lamele de aluminiu tip sandwich, cu umplutura de spuma poliuretanica, fie in forma de lamele de otel galvanizat, cu sau fara actionare electrica/automata.
     Pentru a face alegerea corecta, in momentul in care s-a luat hotararea achizitiei, clientul trebuie sa se gandeasca la urmatoarele aspecte: cum se doreste a fi utilizat spatiul respectiv - tipul de trafic la nivelul usii de garaj – si cum se doreste a fi controlata usa de garaj – manual sau electric. La varianta de actionare electrica, trebuie atasata si optiunea de deschidere manuala, in cazuri de urgenta. Trebuie luate in considerare si aspectele legate de securitate, mai ales daca garajul are acces direct in casa. De asemenea, trebuie luate in considerare si cazurile particulare in care sa nu existe posibilitatea retractarii in intregime a usii de garaj in cadrul rolei. Toate aceste informatii, dar si multe altele, puteti gasi la consilierii ce va pot ajuta sa achizitionati exact produsul de care aveti nevoie.
     Beneficiile utilizarii usilor de garaj tip rulou sunt evidente: ofera o securitate sporita in utilizare, datorita sistemului de operare simplu, posibilitatea de a atasa garnituri din cauciuc la partea inferioara, pentru a preveni intrarea in spatiul garajului a prafului, apei, soarecilor, etc; in varianta electrica, actionarea usii prin simpla apasare pe un buton. Sunt ideale pentru zonele unde spatiul de intrare in garaj sau spatiul garajului este limitat.
     Usile de garaj tip rulou sunt foarte versatile, putine fiind cazurile in care nu se poate recomanda aceasta varianta pentru inchiderea unui garaj.

 

Autor : Maricel Copca
Data adaugarii : 14.03.2017
Detalii user



Adauga comentariu







© 2024
Folosim module cookies cu scopuri de afisare de continut personalizat,analiza de marketing si statistici pentru imbunatatirea platformei. Apasand Accepta tot,esti de acord cu collectarea de informatii prin cookie-uri sau tehnologii similare. In sectiunea Privacy Policy gasiti mai multe detalii.
Accepta tot Mai tarziu