Sisteme de operare porti
Sisteme de operare porti

 Este vorba despre dispozitive macanice folosite pentru facilitarea deschiderii si inchiderii portilor, usilor de garaj, barierelor, etc. Aceste dispozitive se prezinta in doua forme: sisteme hidraulice si sisteme electromecanice. Sistemele automate si cele electrice pot fi folosite atat la usile glisante, cat si la cele batante. Aceste usi pot fi programate sa se deschida si sa se inchida cu ajutorul unui senzor sau prin actionare manuala.

     Exista si posibilitati de folosire al unor dispozitive automate pentru porti ce se pot alimenta de la panouri solare, acolo unde nu exista posibilitatea conectarii la o retea centralizata de furnizare de energiei sau in caz de pana de curent.
     Siguranta operarii in cazul dispozitivelor electromecanice este esentiala. Daca instalarea nu este facuta urmand parametrii specificati si fara a acorda atentie masurilor de siguranta, se pot produce accidente cu repercursiuni extrem de garve. Pe piata exista dispozitive ce opereaza la 12 V, 24 V, 120V si 230V, cu performante deosebite. Este important ca senzorii sa faca diferenta intre un obstacol real in calea inchiderii usii si o rafala mai putenica de vant.
     Exista kit-uri standard de automatizare, potrivite pentru diverse dimensiuni, greutati, fiecare dintre acestea avand specifiicatii tehnice ce trebuie luate in considerare. Instalarea automatizarii se poate face atat odata cu instalarea usii de garaj, a portii, a dispozitivului ce trebuie actionat, in general, fie mai tarziu. La achizitionarea unui kit de automatizare, beneficiarul trebuie sa fie atent la ofertele existente. Unele kit-uri includ intreg ansamblul necesar, chiar si accesorii, precum lampa de semnalizare, lumini de avertizare, eventual avertizare sonora, etc, in vreme ce altele furnizeaza numai componentele de baza – gen unitate de control, receptor, etc. Exista variante special concepute pentru trafic intens si variante pentru trafic redus sau mediu.
     Beneficiile utilizarii usilor de garaj tip rulou sunt evidente: ofera o securitate sporita in utilizare, datorita sistemului de operare simplu, posibilitatea de a atasa garnituri din cauciuc la partea inferioara, pentru a preveni intrarea in spatiul garajului a prafului, apei, soarecilor, etc; in varianta electrica, este posibila actionarea usii prin simpla apasare pe un buton. Sunt ideale pentru zonele unde spatiul de intrare in garaj sau spatiul garajului este limitat.
     Toate aceste aspecte trebuie avute in vedere atunci cand se pune problema achizitionarii unui sistem de automatizare, astfel incat acesta sa fie perfect adaptat nevoilor spatiului respectiv si ale utilizatorilor acestuia.

 

Autor : Maricel Copca
Data adaugarii : 14.03.2017
Detalii user



Adauga comentariu







© 2024
Folosim module cookies cu scopuri de afisare de continut personalizat,analiza de marketing si statistici pentru imbunatatirea platformei. Apasand Accepta tot,esti de acord cu collectarea de informatii prin cookie-uri sau tehnologii similare. In sectiunea Privacy Policy gasiti mai multe detalii.
Accepta tot Mai tarziu