De ce sa alegi o usa de garaj sectionala?
De ce sa alegi o usa de garaj sectionala?

O usa de garaj sectionala poate oferi, in cele mai multe cazuri, cam tot ceea ce se poate cere atunci cand cineva se gandeste la achizitia unei usi de garaj. Exista posibilitati de dimensionare aproape nelimitate, solutii de automatizare dintre cele mai diverse, materiale folosite cu multiple proprietati izolatoare, iar in ceea ce priveste design-ul, exista texturi si forme care pot merge de la un aspect foarte sic, modern, pana la un aspect vitage sau traditional.

 

     Usile de garaj sectionale pot fi confectionate, in general, din tabla de otel galvanizata, care confera rezistenta, durabilitate. Vopsirea in camp electrostatic ajuta vopseaua sa patrunda bine in metal, astfel incat finisajul sa se pastreze nealterat o perioada de timp cat mai lunga. Exista si posibilitatea confectionarii acestor usi de garaj din lemn de pin, insa costurile sunt mai mari, iar durabilitatea, diminuata.
     Usile de garaj sectionale sunt o alegere foarte buna deoarece au impact minim asupra spatiului garajului respectiv. Culisarea se face pe veriticala, apoi de-a lungul tavanului, cu ajutorul unor mecanisme de culisare care permit alunecarea usoara si utilizarea ansamblului in conditii de maxima siguranta. In cazul usilor clasice, cu deschidere pe exterior, intotdeauna exista pericolul ca acestea sa se miste in timpul manevrarii, provocand pagube materiale sau accidentari ale persoanelor aflate in zona lor de actiune. In cazul usilor de garaj sectionale, daca instalarea se face corect si se respecta regulile de utilizare, astfel de pericole sunt ca si inexistente. 
     In privinta finisajelor, optiunile sunt, practic, nelimitate. Exista o paleta de culori standard, insa, pentru dorinte mai speciale in acest sens, exista posibilitatea de a face comanda. Se poate opta, la fel de bine, pentru un aspect care imita lemnul. Tabla galvanizata si tratamentul primit de aceasta prin vopsire in camp electrostatic ofera posibilitatea conservarii usii de garaj pentru mult mai multa vreme. Indiferent de tratamentul aplicat lemnului, sectiunile usilor de garaj realizate din acest material nu vor rezista la fel de mult timp.
     Unii producatori ofera atat panouri tip sandwich, cat si panouri simple, din tabla de otel galvanizat, cu grosimi intre 20 si 42 mm, pentru realizarea usilor de garaj sectionale. Panourile sandwich sunt constituite, fiecare in parte, din cate doua foi de tabla de otel galvanizat, intre care se introduce un strat mai gros sau mai subtire de spuma poliuretanica, material care este foarte usor si care are proprietati foarte bune de izolare fonica si termica. 
     Alegerea izolatei usilor de garaj sectionale depinde de utilitatea conferita spatiului pe care il inchid. Daca se doreste transformarea garajului intr-o sala de gimnastica, birou sau atelier de lucru, atunci alegerea izolatiei este importanta, pentru a preveni pierderile de caldura si, implicit, cresterea costurilor cu energia calorica.
     Usile de garaj sectionale sunt diponibile atat in marimi standard, dar pot fi fabricate, la comanda, si pe dimensiuni atipice. Exista posibilitatea manevrarii manuale, insa pentru dimensiunile mari, mai ales in cazul usilor industriale folosite pentru deschiderilor generoase, manevrarea automata este foarte necesara.
     Raportul pret – calitate, in cazul acestui tip de usi de garaj este, de asemenea, foarte bun, astfel incat, se poate spune, fara a gresi, ca a alege o astfel de solutie pentru garajul dumneavoastra este o decizie excelenta.

Autor : Maricel Copca
Data adaugarii : 14.03.2017
Detalii user



Adauga comentariu







© 2024
Folosim module cookies cu scopuri de afisare de continut personalizat,analiza de marketing si statistici pentru imbunatatirea platformei. Apasand Accepta tot,esti de acord cu collectarea de informatii prin cookie-uri sau tehnologii similare. In sectiunea Privacy Policy gasiti mai multe detalii.
Accepta tot Mai tarziu